Ruzie over bomen in De rijdende rechter(2018)

  • 13 februari 2018, 22:20 - 23:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

JURIDISCH PROGRAMMA Meneer de Boer weigerde om zijn enorme eiken te snoeien. Daarop besloot buurman Borger honderden sparren en een enorme prunus te planten, waardoor De Boer het vrije uitzicht vanuit zijn riante villa in Dalfsen kwijtraakte.

Jarenlang genoot meneer De Boer van een vrij uitzicht vanuit zijn riante villa in het mooie Dalfsen in de provincie Overijssel. In De rijdende rechter blijkt dat dit veranderde toen zijn nieuwe buren meneer Esselink en meneer Borger hier kwamen wonen. Aanvankelijk wilden zij best tegemoet komen aan de wensen van De Boer en een mooie lage tuin aanleggen zodat het uitzicht van de buurman niet gehinderd zou worden.

Oog om oog, tand om tand

Maar toen meneer De Boer weigerde zijn enorme eiken te snoeien, was voor meneer Borger de maat vol. Oog om oog, tand om tand. Borger plantte een bos met honderden sparren en een enorme prunus. Dit leidde tot grote frustraties bij De Boer. Mr. John Reid gaat met presentator Jetske van den Elsen naar Dalfsen om de zaak met eigen ogen te bekijken.

Bindende uitspraak

De rijdende rechter begon in 1995 als programma waarin mensen en organisaties hun onderlinge geschil aan meester Frank Visser konden voorleggen. Hij deed dan een bindende uitspraak. In dat opzicht is er niets veranderd, behalve dat Visser in 2016 is opgevolgd door meester John Reid. Nog steeds wordt er in het programma geen officieel recht gesproken. De deelnemers tekenen wel een overeenkomst waarin zij aangeven dat ze zich houden aan de uitspraak. Behalve de rechters hebben ook meerdere presentatoren het stokje al doorgegeven. Jetske van den Elsen is nummer drie en presenteert het programma sinds 2007.

  • Seizoen: 2018
  • Aflevering: 6/13 De beuk erin

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag