Schoonmaakster opgenomen(2016)

  • 17 april 2018, 22:40 - 23:15 uur
  • NPO 3
Kijk nu

COMEDYSERIE Eetu ontsnapt weer uit de kliniek om te kijken of het wel goed gaat met zijn vader. De schoonmaakster van het ziekenhuis, die zich al opvallend vreemd gedroeg, wordt nu ook opgenomen. Sofia stopt met haar medicijnen.

Eetu (Elias Westerberg), alias Papillon, maakt zich zorgen om zijn vader, die er stevig op los leeft in de ‘buitenwereld’. Hij ontsnapt in de tweede aflevering van de zwarte-comedyserie Mental alweer voor de tweede keer uit de kliniek om te kijken of het wel goed gaat met zijn vader. Wanneer Eetu in een psychose raakt, moet hij weer terug naar het ziekenhuis. Daar is de schoonmaakster intussen behoorlijk aan het doordraaien tijdens haar werkzaamheden. Ze maakt het zo bont, dat ze zelf moet worden opgenomen. Sofia (Eveliina Hotti) - Satakieli voor haar vrienden - stopt met haar medicijnen en hoort weer stemmen. Ze staat onder constante bewaking, zodat ze zichzelf niets kan aandoen, maar ze gaat snel achteruit. Dan neemt ze een drastische beslissing.

Waargebeurd

De vierdelige pikzwarte-comedyserie Mental draait om de belevenissen van vier jongeren in een psychiatrische kliniek in Finland. Het script van Mental (originele titel Sekasin) is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Schrijvers Teemu Nikki en Jani Pösö spraken met een aantal psychiatrisch patiënten, om de problemen en belevenissen van de hoofdpersonen zo echt mogelijk te maken. De serie werd eerst online uitgezonden, maar bereikte later ook de Finse televisie. In totaal keken 2,8 van de 5 miljoen Finnen naar Mental.

  • Regisseur: Teemu Nikki
  • Acteurs: Elias Westerberg, Eveliina Hotti, Anssi Niemi
  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag