Serie Himmlers Hersens Heten Heydrich bij VPRO

  • Geplaatst: Donderdag 9 februari
Kijk nu
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS De bestseller HhhH van de Franse schrijver Laurent Binet is verfilmd door de Nederlandse regisseur Roel van Broekhoven. Himmlers hersens heten Heydrich gaat over de aanslag in mei 1942 op Himmlers rechterhand Reinhard Heydrich in Praag.

Het boek was behoorlijk enerverend te noemen en laveerde tussen een spannende roman over een waargebeurd historisch feit en de pogingen van schrijver Laurent Binet om het verhaal goed op papier te krijgen.

Reinhard Heydrich

Himmlers hersens heten Heydrich gaat over de even knullige als spectaculaire aanslag in 1942 op Nazikopstuk en 'architect van de jodenvernietiging' Reinhard Heydrich. Regisseur Roel van Broekhoven maakte een vertaling van de bestseller HhhH van Laurent Binet.

Martin Simek

Volgens de VPRO is het Roel van Broekhoven (In Europa, Onze man in Teheran) gelukt om er een verrassende serie van te maken met in de hoofdrol de Duitse acteur Detlef Bothe (onder meer bekend van de James Bondfilm Spectre). In een voice over van Harmke Pijpers horen we zijn gedachten. Martin Simek geeft de Tsjechische aanslagplegers een stem. 

Vanaf zondag 9 april om 20.15 uur op NPO 2Reageren op dit artikel