Flikken Maastricht

Eva's overdosis

NPO 1

NPO 1 

7 December 2018

 20:35 - 21:30

De Maastrichtse politie komt in actie als een vrouw aangifte doet van ontvoering. Drugscriminelen zouden haar kind gegijzeld hebben, maar de zaak zit wat complexer in elkaar. Romeo en Marion zoeken een vermiste dakloze.
Het lange wachten is voorbij: het dertiende seizoen van Flikken Maastricht gaat van start. In de openingsaflevering draait alles om drugs en vermiste personen. Een vrouw komt aangifte doen als plaatselijke drugscriminelen haar kind ontvoeren. De zaak blijkt echter complexer in elkaar te zitten. Daarnaast zoeken de agenten naar een vermiste, dakloze vrouw met een drankprobleem. Fans zijn echter vooral benieuwd hoe het verder gaat met Eva van Dongen (Angela Schijf). De rechercheur bleek in de seizoensfinale van de misdaadserie niet alleen verslaafd aan heroïne, ze raakte ook nog eens buiten bewustzijn na een overdosis. Dat Eva dit incident kan navertellen lijkt voor de hand liggend, de vraag is echter of ze van de drugs af kan komen en bij het korps mag blijven.

Overlever

Eén ding is zeker: Eva is een vechter. De afgelopen seizoenen doorstond ze meer trauma's dan een compleet politiekorps. Zo viel ze al eens ten prooi aan een serieverkrachter, ze belandde ten onrechte in de gevangenis én werd ontvoerd voor losgeld. Daarnaast is ze veelvuldig bedreigd met vuurwapens en al meer dan eens als speelbal gebruikt in de sadistische machtspelletjes van meestercrimineel Bols. Eva wist al deze dreigingen het hoofd te bieden dankzij haar ijzeren wil en de hulp van haar collega's. Vooral de heimelijke liefde voor politiepartner Wolfs lijkt haar telkens voor het ergste te behoeden.
Opslaan

Over deze serie

Titel

Flikken Maastricht

Aflevering

1 - Dope sucks

Seizoen

13

Premiere

2018

Regisseur

Martin Schwab

Acteurs & Actrices

Sergio Romero IJssel, Antoinette Jelgersma, Angela Schijf

Zender

NPO 1

Omroep

AVROTROS

Genre

Serie/Soap

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk