Stormachtige zaak in NCIS: New Orleans

Geplaatst op 10 Juli, 11:46

Een moord die werd gepleegd vlak voordat orkaan Katrina in New Orleans aan land kwam, is nooit opgelost omdat veel bewijsmateriaal kwijtraakte in de chaos. Een nieuwe zaak levert het team aanknopingspunten op.
Vlak voordat orkaan Katrina in 2005 grote schade aanrichtte in New Orleans, was er een moord gepleegd in de stad. Het werd de eerste zaak waaraan Pride (Scott Bakula) en LaSalle (Lucas Black) samen werkten. De moord is nooit opgelost, want veel belangrijk bewijsmateriaal werd verwoest door het natuurgeweld. Jaren later levert een andere zaak in NCIS: New Orleans nieuwe aanknopingspunten op. Er is opnieuw een moord gepleegd en die vertoont veel overeenkomsten met de moord die Pride en LaSalle voor de orkaan onderzochten. Zo is hetzelfde vuurwapen gebruikt en hebben getuigen ook deze keer verklaard dat de moordenaar een blauwe tatoeage heeft. Het team duikt in deze herhaling in de nieuwe en de oude moordzaak. Wordt die wellicht eindelijk wordt opgelost?

Zompige stad

NCIS: New Orleans stamt uit 2014 en is de tweede spin-off onder de NCIS-vlag. Alle series gaan over een Amerikaanse opsporingsdienst die onderzoek doet naar misdaden binnen de marine, of waarbij de marine betrokken is. Het team uit de originele reeks heeft Washington als uitvalsbasis. Die serie loopt al sinds 2003. Zes jaar later kwam daar een dependance in Los Angeles bij. Dwayne Pride en zijn ondergeschikten hebben New Orleans en omgeving als werkterrein. De zompige stad aan de Mississippi heeft een rijke cultuur met veel Franse invloeden en geldt als de geboorteplaats van de jazzmuziek.