Shorttrackers willen naar relayfinale(2018)

  • 13 februari 2018, 10:10 - 12:00 uur
  • NPO 1
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat komen uit in de voorrondes van de 1000 meter. De shorttrackmannen proberen zich ook te kwalificeren voor de relayfinale. De vrouwen verdelen de medailes op de 500 meter.

Het olympisch shorttracktoernooi is in volle gang. Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat komen uit in de voorrondes van de 1000 meter. Ook moeten zij zich samen met Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf en Dennis Visser zien de plaatsten voor de finale van de relay. Bij de vrouwen staat de finale van de 500 meter op het programma. Het zou mooi zijn als we hierin een Nederlandse terugzien. Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting moesten zich afgelopen zaterdag zien te kwalificeren.

Finale

Shorttrackcommentator Joris van den Berg acht een finaleplaats voor een van hen op voorhand niet onmogelijk. "Met heel veel geluk kunnen zij de finale bereiken, maar dan moet wel alles meezitten." En een medaille? "Zeg nooit nooit. In een finale is alles mogelijk."

Steven Bradbury

Het levende bewijs daarvan is Steven Bradbury. Op de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City ging de Australiër zeer verrassend met het goud aan de haal. "Hij was al met heel veel geluk in de finale gekomen. Daar stond hij tegenover vier hele goede shorttrackers. Zij. schaatsten weg en die grote Australiër hing er een beetje achteraan. In de laatste ronde vielen die vier en die Australiër pakte vervolgens de gouden medaille. Dus iedereen kan winnen met shorttrack", lacht commentator Joris van den Berg.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag