Sinterklaasrel treft Goede Tijden Slechte Tijden

  • Geplaatst: Woensdag 29 november
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Het heerlijk avondje gaat ook in Meerdijk komen, maar de schrijvers van  GTST maken het spannend dit jaar met een heuse hulpsinterklazen controverse. Opgelet! Dit stuk bevat spoilers voor iedereen die geen Videoland-kijker is.

Sinds jaar en dag is het een mooie, Meerdijkse traditie dat Jef Alberts (Bartho Braat) de Sint een handje helpt. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet meer nu hij in Zuid-Frankrijk woont, wat de eerste week van december extra onzeker maakt in het soapdorp.

Vervanger

Vorig jaar werd een zoektocht naar een nieuwe Sint op poten gezet, maar niet één van de mannen kwam door de ballottagecommissie. Vooral Laura was ontevreden: ze wilde alleen Jef. Gelukkig kwam de oude goedzak op het laatste moment toch uit la douce France om gestalte te geven aan de man met de mijter. Maar omdat hij dit jaar erg druk is op zijn wijnboerderij, en pas nog terug was om Maxime te begraven, wilde Laura hem niet lastig vallen. Dus, wie doet het dit jaar?

Afbeelding

Santon

Op Videoland is al te zien hoe dokter Anton Bouwhuis (Joep Sertons) wordt overgehaald om zich uit te dossen als goedheiligman. "Santon" blijkt de rol prima te kunnen vervullen en de jaarlijkse Sinterklaasviering in de Rozenboom verloopt ondanks alle onderlinge strubbelingen meer dan gezellig. Totdat er ineens op de deur wordt geklopt en een wel heel bekende Klaas binnen komt zetten.

Dubbelop

Twee Sinterklazen die allebei beweren de echte te zijn gaat natuurlijk niet werken. Gelukkig weet nieuwkomer Q Bouwhuis (Max Willems) op geheel eigen, wijsneuzerige wijze advies te geven hoe de twee Klazen de viering tot een goed einde kunnen brengen. En dat levert onvergetelijke momenten op.

Afbeelding

Maar zijn zelfs twee Klazen sterk genoeg om Rikki en Sjoerd weer door één deur te krijgen?Reageren op dit artikel