Sjinkie gaat voor goud(2018)

  • 10 februari 2018, 08:30 - 11:45 uur
  • NPO 1
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG Sjinkie Knegt kan Nederland op de eerste echte olympische dag al een shorttrackmedaille bezorgen. De Europees kampioen is in Pyeongchang een van de favorieten op de 1500 meter. Ook Itzhak de Laat verschijnt aan de start.

Voor Sjinkie Knegt zijn de Olympische Spelen geslaagd als hij een gouden medaille pakt. Dat kan hij op deze eerste dag meteen al doen. Voor Nederlands beste shorttracker staat de 1500 meter op het programma.

Sjinkie Knegt

Joris van den Berg doet in Pyeongchang voor de NOS verslag van het shorttrack. Volgens hem behoort een gouden medaille voor Knegt zeker tot de mogelijkheden. "Er zijn vijf shorttrackers die in potentie alle afstanden kunnen winnen. Sjinkie Knegt is er daar een van, naast twee Zuid-Koreanen, een Canadees en een Hongaar." Kat in het bakkie dus voor Knegt? "Shorttrack is een fascinerende, onredelijke sport waarin lang niet altijd de beste wint. Sjinkie Knegt kan abslouut vier gouden medailles winnen, maar het kunnen er ook zomaar nul zijn."

Knegt is realistisch

Volgens NOS-commentator Joris van den Berg is het niet realistisch te denken dat Sjinkie Knegt wel even vier keer goud pakt. "Niemand gaat dat doen. Er zijn zoveel obstakels. Er gaat bij elke shorttracker tijdens het toernooi op minimaal één afstand wat mis. Een val, pech, een stomme overtreding waardoor je wordt gediskwalificeerd. Of gewoon een mindere dag, die kun je natuurlijk ook hebben. Knegt zegt zelf ook dat zijn toernooi geslaagd is als hij één gouden medaille wint. Daarnaast zou hij nog best ergens een medaille kunnen pakken, hoor, een zilveren of een bronzen. Dat is realistisch."


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag