Sjinkie Knegt draait warm voor Pyeongchang

Kijk nu

NET GEMIST Niet alleen op de lange baan zijn er Nederlandse medaillekandidaten in Pyeongchang, ook hun collega’s op het korte rondje gaan voor goud. Hun verrichtingen zijn te volgen via KPN.com/hyena’s.

Niet alleen de langebaanschaatsers, maar ook de shorttrackers doen een gooi naar het goud tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang. Want Nederland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grootmacht op de korte baan. KPN presenteert – het gratis kanaal voor KPN-klanten – volgt toppers Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en Jorien ter Mors in aanloop naar de Winterspelen.

Shorttrack

Hun doel is duidelijk: ze willen alle drie historie schrijven in de Zuid-Koreaanse stad door de eerste Nederlandse gouden shorttrackmedaille te pakken. Want nog nooit ging een landgenoot er met de hoofdprijs vandoor op dit onderdeel van de Spelen. En de Nederlanders zijn zeker kansrijk voor eremetaal: Sjinkie Knegt won op de EK eerder dit jaar bijvoorbeeld vier individuele medailles.

Overleven

Bondscoach Jeroen Otter legt uit wat de sport zo mooi maakt: “Elke topshorttracker die dat veld in gaat, is een overlever. Er staan vijf, zes hyena’s om hem heen en hij moet zorgen dat hij er zonder kleerscheuren uitkomt.”

Hyena’s op het ijs

De documentaire Hyena’s op het ijs staat vanaf nu ook op kpn.com/presenteert en Schaatsen.nl.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag