Skihistorie in Wengen

  • 13 januari 2018, 12:15 - 14:00 uur
  • Eurosport 1

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG De afdaling in Wengen is een hoogtepunt in het skiseizoen, vanwege de lange piste en de historie. Al bijna honderd jaar organiseert het Zwitserse dorp skiwedstrijden en dat maakt het de bakermat van het alpineskiën.

Een van de onbetwiste hoogtepunten van het alpineskiseizoen - zelfs in een olympisch jaar - is de afdaling in Wengen. Elke skiër zou er heel wat voor over hebben om deze koningsrace een keer te winnen. Eurosport doet zaterdagmiddag rechtstreeks verslag van de wereldbekerwedstrijd.

Langste race

Maar wat maakt de afdaling van Wengen nou zo speciaal? Om te beginnen is het de lengte. Met een totale afstand van 4415 meter is het de langste race in het circuit. De deelnemers doen er ruim 2,5 minuut over om beneden te komen; 30 tot 45 seconden langer dan bij een 'normale' afdaling. Ga maar na wat dat voor je uithoudingsvermogen betekent. Onderweg halen de skiërs duizelingwekkende snelheden tot boven de 160 kilometer per uur. De wedstrijd maakt deel uit van de vermaarde 'Lauberhornrennen', een evenement dat al sinds 1930 op de kalender staat. Ook die lange historie geeft de afdaling van Wengen aanzien.

Kanshebbers

Wie zijn dan dit jaar de kanshebbers op de genadeloze Lauberhorn-piste? Veel ogen zullen gericht zijn op de twee specialisten uit Noorwegen: Aksel Lund Svindal en Kjetil Jansrud. Het fanatieke Zwitserse publiek juicht voor regionale held Beat Feuz. Hij won zijn 'thuisrace' al eens in 2012 en staat momenteel tweede in de wereldbekerstand.

  • Aflevering: World Cup in Wengen (Zwitserland)

Reageren op dit artikel