Slotspektakel in Dresden(2018)

  • 14 januari 2018, 13:10 - 14:15 uur
  • NPO 1
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG Op de slotdag van de EK shorttrack in Dresden staan de spectaculaire aflossingen bij de mannen en vrouwen op de rol. Vorig jaar won Nederland goud en brons op dit onderdeel. Zijn de schaatsers opnieuw succesvol?

De ploegaflossing heeft Nederland de afgelopen jaren veel titels opgeleverd op de Europese kampioenschappen shorttrack. Sinds 2011 wonnen de mannen- en vrouwenploeg opgeteld negen gouden medailles op dit onderdeel. Wat zit er dit jaar in het vat? Studio sport doet rechtstreeks verslag van de finales op de ‘relay’.

Jorien ter Mors

De Nederlandse vrouwen kunnen beschikken over boegbeeld Jorien ter Mors. Zij combineert nog altijd langebaanschaatsen met shorttrack en doet in Dresden alleen mee aan de aflossing. Kan zij een zevende Europese titel aan haar palmares toevoegen? De Nederlandse mannen kunnen op de Duitse piste een hattrick voltooien. Grijpen zij na 2016 en 2017 opnieuw goud?

Winterspelen

De EK in Dresden vormen een mooie opmaat naar de Olympische Winterspelen, die over krap vier weken beginnen in Zuid-Korea. Het shorttrack is daar verdeeld over vier wedstrijddagen, met telkens de aanvang om 11.00 uur Nederlandse tijd. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn er vier olympische titels te verdienen: op de 500 meter, 1000 m, 1500 m en de relay. Grote vraag is dan: pakt Nederland voor de allereerste keer olympisch goud in deze sport?


Reageren op dit artikel