Smeris schippert tussen recht en rechtvaardigheid(2018)

  • 14 januari 2018, 20:55 - 21:55 uur
  • NPO 3

POLITIESERIE Bij de start van het vierde seizoen van Smeris is Willem (Dennis van de Ven) amper benoemd tot politiechef van Tilburg of hij raakt al betrokken bij een levensgevaarlijke zaak die schippert tussen recht en rechtvaardigheid.

Het vierde seizoen van Smeris start verraderlijk rustig: Theo (Jeroen van Koningsbrugge) geniet van het gemoedelijke gezinsleven met Maartje (Kiki van Deursen) en zoontje TJ, terwijl zijn voormalig politiepartner Willem (Dennis van de Ven) het lekker druk heeft als de nieuwe politiechef van Tilburg.

Gewetenswroeging

Het duurt echter niet lang voordat Willem verstrikt raakt in een zaak die hem gewetenswroeging oplevert. Want wat is belangrijker in politiewerk: recht of rechtvaardigheid? Uiteindelijk wordt ook Theo in dit duivelse dilemma meegetrokken en daar zit hij niet echt op te wachten. Jeroen van Koningsbrugge schreef niet alleen mee aan dit seizoen, de creatieve alleskunner maakt ook zijn debuut als regisseur van de serie. Hij nam drie van de tien afleveringen op zich.

Uitdaging

Jeroen maakte geen geheim van zijn regieambities. In het derde seizoen was er al sprake van dat hij één aflevering zou maken, nu blijken dat er dus drie te zijn: "Na het spelen in Smeris en het meeschrijven aan de serie is het te gek om het vertrouwen te krijgen ook een paar afleveringen te regisseren", aldus Jeroen in een persverklaring. Daarmee treedt Van Koningsbrugge in de voetsporen van Flikken Maastricht-ster Victor Reinier die zich in de loop der jaren ook ontwikkelde van acteur naar auteur en uiteindelijk regisseur van de populaire politieserie.

  • Regisseur: David Lammers
  • Acteurs: Dennis van de Ven, Jeroen van Koningsbrugge
  • Seizoen: 4
  • Aflevering: 1/10 Gehacktdag

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach