Sophie Hilbrand in de mentale kreukels(2017)

  • 21 maart 2017, 20:30 - 21:20 uur
  • NPO 3
Kijk nu

AMUSEMENT Sophie Hilbrand is niet de enige die ooit een burn-out heeft gehad. Een op de zeven mensen is wel eens compleet ingestort. Voor Sophie in de mentale kreukels spreekt ze met specialisten en ervaringsdeskundigen, onder wie haar man Waldemar.

De afgelopen twee televisieseizoenen onderzocht Sophie Hilbrand de maakbaarheid van het menselijk lichaam in Sophie in de kreukels. Maar ook binnen in de mens valt er nog van alles op te lappen. Zo krijgt een op de zeven mensen een burn-out.

Burn-out

Sophie is daar een van. Dik vier jaar geleden kwam ze opgebrand thuis te zitten. In Sophie in de mentale kreukels vraagt ze zich af waarom zo veel mensen instorten. Ze praat met specialisten, ervaringsdeskundigen en met haar man, acteur Waldemar Torenstra. Samen bespreken ze in deze aflevering de periode waarin zij thuis zat. Zou het nog een keer kunnen gebeuren? Ze krijgt een band om, die meet wanneer Sophie veel stress ervaart. Die draagt ze niet alleen tijdens het werk, maar ook als ze de kinderen van school haalt.

Ruby Wax

Sophie Hilbrand gaat voor haar nieuwe programma ook in de leer bij comédienne Ruby Wax. Zij zweert bij mindfulness en geeft haar tips om zelf ook bewuster te leven. In een interview in vrouwenblad Viva spreekt Sophie overigens liever niet van een burn-out bij zichzelf: "Dat is dat je er zo doorheen bent gezakt dat je de stoep niet meer kan vegen. Dat had ik niet. Maar ik moest het wel rustig aan doen. Na de geboorte van Ravi, twee jaar geleden, had ik een overkill aan alles. Ik vond niet de structuur die ik nodig had om twee kinderen en onregelmatige werkschema's te combineren."

  • Seizoen: 3

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag