Soulzanger Charles Bradley overleden

  • Geplaatst: Zaterdag 23 september
Door: Televizier.nl

MUZIEK De Amerikaanse soulzanger Charles Bradley (68) is overleden. Hij werd pas op latere leeftijd bekend, mede dankzij de documentaire Charles Bradley: Soul of America.

Charles Bradley leed al een tijdje aan maagkanker. In 2016 was hij nog genezen verklaard, waarop Bradley aan een nieuwe wereldtour begon die hem in december naar de popzaal Paradiso in Amsterdam zou brengen. Vorige maand cancelde Bradley de tour omdat de kanker naar zijn lever was uitgezaaid.

James Brown

Zijn weg naar de top was bijzonder en lang. Jarenlang was de New Yorker straatarm terwijl hij voor zijn moeder zorgde en met optredens als James Brown-imitator de eindjes aan elkaar probeerde te knopen. In 2011 mocht de immer positieve Charles zijn debuutalbum No time for dreaming opnemen. In die periode werd hij gevolgd door documentairemaker Poull Brien. De maker had mazzel. Het album werd een sensatie en de documentaire ook.

Geluk

Sindsdien leefde Charles Bradley zijn droom. Eindelijk was daar de erkenning waar hij zo lang voor vocht. Hij trad op in alle bekende Amerikaanse talkshows en tourde de wereld over. In Nederland was hij o.a. te zien op North Sea Jazz. Het geluk mocht helaas niet lang duren.Reageren op dit artikel