Eatppe 8: Voer voor aanvallers in Tour de France

Geplaatst op 10 Juli, 15:55

Mâcon-Saint-Étienne luidt de precies 200 kilometer lange opdracht van de dag. Onderweg krijgen de renners een hele rits bergjes te verduren. Een prachtige rit voor één of meerdere aanvallers om op avontuur te gaan.

Deze etappe is er echt een voor aanvallers als Alessandro de Marchi, Thomas De Gendt Alaphil en Julian Alaphilippe (foto). 200 kilometers scheiden de start in Mâcon van de finishlijn in Saint-Étienne en onderweg krijgen de deelnemers maar liefst zeven beklimmingen te verduren, twee van de derde categorie en vijf van de tweede. Dat betekent dat er naast een ritwinst ook flink wat punten voor de Bolletjestrui te verdienen zijn.

Bergtrui

Deze bergtrui ging de afgelopen tien jaar naar tien verschillende renners, hetgeen de prijs tot de onvoorspelbaarste van de ronde maakt. Dat was een kwarteeuw geleden wel anders; tussen 1994 en 2004 was het vaste prik dat Richard Virenque met de witte trui met de rode stippen aan de haal ging. De Franse bergkoning won de trui in die periode maar liefst zevenmaal.