Eindelijk weer gierende banden

Geplaatst op 3 Juli, 11:20

Formule 1 hervat

Slaagt Max Verstappen erin om zijn titel op het circuit van Oostenrijk te verdedigen? De Nederlandse formule 1-coureur won de afgelopen twee jaar op de Red Bull Ring en voegt daar graag een derde titel aan toe.

Doornbos: Verstappen is in topvorm

Het formule 1-seizoen begint en dus mogen de bolides eindelijk weer naar buiten om hun banden te laten gieren. De coronacrisis zorgde voor uitstel of afgelasting van veel races, maar Max Verstappen en zijn collega’s mogen nu eindelijk los.

Red Bull Ring

Ziggo sport doet live verslag van de Grand Prix van Oostenrijk. En laat dat nou net een circuit zijn dat Max Verstappen enorm goed ligt. Hij won de afgelopen twee jaar op de Red Bull Ring en staat dus zeker op de lijst met kanshebbers.

Krachttraining

Tijdens de lockdown heeft de Nederlander niet bepaald stilgezeten. De 22-jarige coureur deed veel aan krachttraining en bracht bovendien veel tijd door in de simulator. Nico Rosberg, voormalig wereldkampioen, liet onlangs weten dat Verstappen veel voordeel heeft van zijn simulatorraces.

Lewis Hamilton

Onze landgenoot Verstappen is zeker niet de enige die kans maakt op de eerste overwinning van het seizoen. Hij krijgt moordende concurrentie van onder meer regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. De Britse coureur rijdt voor Mercedes en liet al weten dat hij uitstekend uit de lockdown is gekomen. Vorig jaar werd hij overigens vijfde.

Leclerc en Bottas

Een andere racer die hoog op de lijst met kanshebbers staat, is Charles Leclerc van Ferrari. De Monegask werd vorig jaar tweede, net achter Verstappen, en is gebrand om dit jaar revanche te nemen. Tot slot is ook de de Fin Valtteri Bottas een man om rekening mee te houden.

Tags