Wimbledon: Halve finales mannen

Geplaatst op 3 Juli, 12:16

De twee halve finales in het mannentoernooi staan achter elkaar geprogrammeerd op het centercourt. De dag begint om 14 uur met Novak Djokovic tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut, waarna Roger Federer en Rafael Nadal voor de 41e keer tegenover elkaar staan.

Tennisfans kunnen nu ook inschakelen op NPO 2 om de beslissende fase van Wimbledon live mee te maken.

Genieten vandaag op Wimbledon, met twee halve finales bij de mannen achter elkaar op het centercourt. Het is elf jaar geleden dat Roger Federer en Rafael Nadal elkaar troffen op het gras van Wimbledon. In die wedstrijd in 2008 trok Nadal uiteindelijk aan het langste eind. Als Federer vandaag wint, staat hij voor de twaalfde keer in de finale van de Engelse grand slam.

Tweede halve finale erachteraan

Afhankelijk van hoe laat de Zwitser en de Spanjaard de baan verlaten, start na die wedstrijd de andere halve finale, namelijk die van Novak Djokovic tegen Roberto Bautista Agut.

Uren tennis op het allerhoogste niveau dus, zeker als het net zo’n spektakelstuk wordt als vorig jaar. John Isner en Kevin Anderson gingen toen door tot 26-24 in de laatste set. Dat kan nu overigens niet meer: bij 12-12 volgt een tiebreak.

Heroïsch

Novak Djokovic en Rafael Nadal moesten erna nog aan de bak en speelden de partij uit op zaterdag. Ook dat werd een heroïsche strijd, met de Serviër als winnaar na 10-8 in de beslissende set. Krijgen de fans opnieuw zulke prachtwedstrijden voorgeschoteld? Voor het eerst dit toernooi zijn de partijen niet alleen op Eurosport, maar ook bij de NOS te bekijken. Er is dus iets te kiezen. Welke commentator bevalt het best?