Start tweede seizoenshelft Jupiler League

  • 12 januari 2018, 23:30 - 00:30 uur
  • Veronica
Kijk nu

VERSLAG De tweede seizoenshelft van de Jupiler League begint met een paar spannende wedstrijden. Fortuna Sittard en Jong Ajax nemen het tegen elkaar op en titelkandidaat NEC hoopt in eigen huis tegen Go Ahead Eagles op een nieuwe overwinning.

In de eerste speelronde van de Jupiler League in het nieuwe jaar staat meteen een kraker op het programma. De verrassing van dit seizoen Fortuna Sittard neemt het op tegen Jong Ajax. Sunday Oliseh heeft ervoor gezorgd dat de ploeg uit Sittard voor het eerst in jaren weer bovenin meedraait.

Perr Schuurs

De oud-Ajacied moet vanaf volgend seizoen wel zijn grootste talent missen; de achttienjarige Perr Schuurs maakt dan de overstap naar tegenstander Ajax. Oliseh wil uiteraard geen modderfiguur slaan tegen de jonkies van zijn oude club. Jong PSV speelt de Brabantse derby tegen Helmond Sport. Degradant en titelkandidaat NEC neemt het in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De Graafschap rekent tegen Cambuur op een clean sheet; de ploeg heeft een van de beste defensies.

Beloftenploegen

Het is dat de beloftenploegen van Ajax en PSV niet kunnen promoveren, anders waren ze dit jaar beiden titelkandidaat in de Jupiler League. Jong Ajax doet het dit seizoen het beste met als een van de beste spelers Mateo Cassierra. De twintigjarige Colombiaanse aanvaller is topscorer van het elftal. Bij Jong PSV blinken Sam Lammers en Albert Gudmundsson wekelijks uit. Maar titelkandidaat nummer één is dit seizoen nog steeds het gedegradeerde NEC. De ploeg heeft een goede mix van routine en talent. Verrassing van het seizoen is Fortuna Sittard. Met trainer Sunday Oliseh doet het een gooi naar promotie.Reageren op dit artikel
Meer video's van Bij Andy in de auto

Tips voor vandaag