Steve Jobs: een geniaal maar moeilijk mens

Kijk nu

NET GEMIST Steve Jobs een geniale pionier in de computerwereld? Daarover bestaat geen twijfel. Maar of de voormalig Apple-topman een prettig mens was, daarover zijn de meningen verdeeld. De naar hem vernoemde film (nu op Netflix) laat drie periodes van zijn leven zien.

Een zwarte coltrui en een zaal vol vlijtig meeschrijvende journalisten, dat waren steevast de ingrediënten van de lancering van weer een nieuw Apple-product. Drie van die persevenementen staan centraal in de film over het leven van Steve Jobs. De medeoprichter van het Apple-concern wordt in beeld gebracht bij de lancering van de Macintosh (1984), de NeXtcube (1988) en de iMac (1998).

Steve Jobs 

Centraal in de film staat de mens achter de zakenman. Te zien is hoe Jobs omgaat met collega’s, zijn ex en zijn het meisje dat mogelijk zijn dochter is. En dat is lang niet altijd even zachtzinnig, om het voorzichtig uit te drukken.

Prijzen

De film van Danny Boyle was artistiek gezien een redelijk succes. Michael Fassbender verdiende een Oscarnominatie voor de rol, die hij net als zijn eveneens genomineerde tegenspeelster Kate Winslet overigens niet wist te verzilveren. Een Golden Globe verdiende Winslet wel met haar rol als marketingmanager Joanna Hoffman. Aaron Sorkin kreeg er ook een, voor het beste scenario.

Steve Jobs is nu te zien op NetflixReageren op dit artikel

Tips voor vandaag