Studio sportwinter: Talkshow met Henry en Erben(2018)

  • 8 februari 2018, 21:30 - 22:20 uur
  • NPO 1
Kijk nu

TALKSHOW Henry Schut en zijn vaste sidekick Erben Wennemars zijn neergestreken op het Olympic Park in Gangneung. Hier ontvangen ze iedere avond medaillewinnaars en andere sporters die een mooi verhaal te vertellen hebben.

De Olympische Spelen zijn nog niet begonnen, maar Henry Schut trapt al wél af met zijn dagelijkse talkshow Studio sportwinter. Net als vier jaar geleden is oud-schaatser Erben Wennemars zijn vaste sidekick. Het duo hoopt ook dit keer weer interessante gasten te ontvangen.

Droomgasten

Henry Schut weet wel wie hij graag op zijn bank ziet: "Als de koning en de koningin zouden willen komen, dan leggen we alle rode lopers uit", lacht hij. "Verder zijn mijn droomgasten de medaillewinnaars en andere sporters die een mooi verhaal te vertellen hebben. Een Denny Morrison bijvoorbeeld. Het zou zomaar kunnen dat we die uitnodigen. Of Shani Davis, voor wie het de laatste Spelen zijn. Er kan een hoop in de schaatswereld en de meesten zijn ook wel bereid om te komen."

Studio sportwinter

Studio sportwinter is dit keer niet live, wat alles te maken heeft met het tijdsverschil. Het is in Pyeonchang acht uur later dan in Nederland. Dat betekent dat het daar op het tijdstip van deze uitzending diep in de nacht is. Geen sporter schuift dan nog aan in een talkshow. Voor Henry Schut is het wel even wennen. "Dat gevoel van livetelevisie maken is onovertroffen. Dat kun je niet benaderen met een opgenomen programma. We hebben ook tegen elkaar gezegd: 'Het is laat op de avond als we het opnemen. We doen gewoon alsof het live is.' Ik hoop dat de kijker dus geen verschil gaat zien."


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag