Terminator 2: Judgment Day: Arnold Schwarzenegger is terug(1991)

  • 10 augustus 2018, 22:30 - 01:15 uur
  • SBS 9

ACTIE Terminator 2: Judgment Day: Arnold Schwarzenegger is terug

Het is alweer tien jaar geleden dat de Terminator (Arnold Schwarzenegger) naar de aarde kwam om Sarah Connor (Linda Hamilton) te vermoorden.

T-1000

In de tussentijd heeft Sarah haar verhaal aan allerlei mensen verteld, maar niemand gelooft haar. Ze belandt daarom zelfs in een gesticht. Niemand die gelooft dat de Terminator echt bestaat.

Tot hij in Terminator 2: Judgment Day plots weer opduikt. Niet om Sarah alsnog te vermoorden, maar om haar zoon John (Edward Furlong) te beschermen.

De oude Terminator doet er alles aan om John Connor te behoeden voor een nieuwer model Terminator: de T-1000. Deze moordmachine is in alle opzichten een upgrade van zijn voorganger. Hij is niet alleen sneller en sterker, hij kan ook op ieder gewenst moment een andere gedaante aannemen.

Terminator Arnie gaat er dus nog een hele kluif aan krijgen om John uit handen van dit eenmansleger te houden. 

Terminator 2: Judgment Day

Terminator 2: Judgment Day was destijds het grootste succes van regisseur James Cameron. De film kreeg lovende kritieken, won een Oscar voor de bijzondere special effects en is tot op de dag van vandaag de meest succesvolle Terminator-film. 

Toch is de half miljard dollar die de film in het laatje bracht tegenwoordig klein bier voor Cameron. Zijn Titanic en Avatar tikten allebei de twee miljard aan.


  • Regisseur: James Cameron
  • Scenario schrijver: James Cameron, William Wisher Jr.
  • Componist: Nicholas R. Allen, C.J. Appel, Sandina Bailo-Lape, Chris Barron, Phil Benson
  • Acteurs: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Earl Boen
  • Prijzen: Genomineerd voor 6 Oscars, waaronder die voor beste cinematografie en beste montage. Won er 4, waaronder die voor beste special effects.

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag