The Amazing Spider-Man 2: Peter Parker redt New York(2014)

  • 17 april 2018, 20:29 - 23:16 uur
  • RTL 7

ACTIE

In The Amazing Spider-Man 2 kan Peter Parker zijn belofte om New York te beschermen tegen het kwaad in praktijk brengen: the Big Apple krijgt te maken niet een, maar twee levensgevaarlijke superschurken.

In The Amazing Spider-Man 2 is Peter Parker (Andrew Garfield) ondertussen helemaal gewend aan zijn rol als superheld. Toegegeven: zijn superkrachten brengen een grote verantwoordelijkheid met zich mee, maar Spidey heeft er het volste vertrouwen in dat hij die verantwoordelijkheid aankan.

The Amazing Spider-Man 2

Buiten die zware verantwoordelijkheid heeft het superheldenschap ook een hoop leuke kanten voor Peter. Want wat is er nou leuker dan in Manhattan van wolkenkrabber naar wolkenkrabber te slingeren? Weinig. Nou vooruit, hij geniet ook behoorlijk van zijn tijd met Gwen (Emma Stone). Die betrekkelijke rust duurt natuurlijk niet lang in The Amazing Spider-Man 2: Peter heeft beloofd New York te beschermen, dus als schurken Electro (Jamie Foxx), Rhino  én de Green Goblin het op de stad gemunt hebben, moet hij aan de bak. Als zijn oude vriend Harry Osborn (Dane DeHaan) terugkeert, realiseert Peter zich dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: het bedrijf OsCorp.

Weer een nieuwe Peter Parker

The Amazing Spider-Man 2 is de laatste film waarin Andrew Garfield de rol van Peter Parker speelt: in het in 2017 verschenen Spider-Man: Homecoming is Tom Holland te zien in de hoofdrol.


  • Regisseur: Marc Webb
  • Scenario schrijver: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner
  • Componist: Michael Einziger, Deb Adair, Junkie XL, David V. Butler, Johnny Marr, Emiliano Caballero, Pharrell W
  • Acteurs: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Colm Feore

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag