The Bold and The Beautiful

SERIE The Bold and The Beautiful is een begrip sinds 1987. Al ruim 28 seizoenen lang kunnen kijkers in 130 landen genieten van het wel en wee van een stel families in het zonnige Californië. Aanvankelijk staan de families Forrester en Spectra centraal, later Forrester, Logan en Marone. Tegenwoordig draait de soap voornamelijk om de families Forrester, Logan en Spencer.

De rijke familie Forrester bestaat uit pater familias Eric, zijn vrouw Stephanie en hun vijf kinderen: Ridge, Thorne, Kristen, Felicia en Angela. Ridge (Ronn Moss) speelt jarenlang een van de grootste rollen in de serie. De andere kinderen van de Forresters worden om de haverklap gerecast en hebben aanzienlijk minder zendtijd tot hun beschikking.

Relaties
Eric Forrester had ooit een relatie met Beth Logan, hoofd van die andere bekende familie in The Bold. Zij heeft vier kinderen: Storm, Brooke, Donna en Katie. Haar man Stephen is de eerste jaren in geen velden of wegen te bekennen, maar duikt later toch weer op. Eric Forrester wordt pardoes verliefd op Brooke en verwekt een kind bij haar: Rick. Later, als Brooke voor de zoveelste keer met Ridge samen is, blijkt dat Eric ook de vader is van haar dochter Bridget.

Familie Spectra
Ook de familie Spectra – bestaande uit Sally Spectra en haar dochter Macy - speelt lange tijd een prominente rol in de soap. De vader van Macy is net als Stephen Logan met de noorderzon vertrokken, maar duikt later ook weer op. Sally trouwt met Clarke Garrison, die weer de ex-man is van Kristen Forrester. Samen krijgen zij een zoon: Clarke Junior, aka CJ.

Brooke en Ridge
De knipperlichtrelatie tussen Brooke en Ridge vormt jarenlang de rode draad in The Bold. Ridge heeft diverse grote liefdes en trouwt achtereenvolgens met Caroline en Taylor. En weer met Brooke. En weer met Taylor. En weer met Brooke. En weer met Taylor.

Ridge en Stephanie Forrester
In 2012 verdwenen Ronn Moss (Ridge Forrester) en Susan Flannery (Stephanie Forrester) na 25 jaar trouwe dienst uit de soap en kwam er een einde aan een tijdperk. Maar nog steeds is The Bold een van de best bekeken soaps ter wereld.