The Frozen Ground: Nicolas Cage jaagt op een seriemoordenaar(2013)

  • 17 april 2018, 20:32 - 22:40 uur
  • RTL 8

THRILLER

In het waargebeurde verhaal The Frozen Ground opent Nicolas Cage als rechercheur de jacht op een door John Cusack gespeelde seriemoordenaar.

De thriller The Frozen Ground speelt zich af in het ijskoude Alaska. In en om de stad Anchorage worden al jaren lichamen van vermoorde jonge vrouwen opgegraven. Na de vondst van een nieuw lijk wordt rechercheur Jack Halcombe, gespeeld door Nicolas Cage, op de zaak gezet.

The Frozen Ground

Tijdens zijn onderzoek komt Halcombe per toeval op het spoor van Robert Hansen (John Cusack): een van zijn slachtoffers, de jonge prostituee Cindy (Vanessa Hudgens), weet te ontsnappen en wijst Hansen aan als dader. Niemand gelooft haar verhaal, behalve Halcombe. Voor hem is Cindy's tip hét aanknopingspunt dat hem op het spoor van de dader zet. En de start van een zenuwslopend onderzoek vol gruwelijke ontdekkingen. The Frozen Ground is niet de eerste film waarin Nicolas Cage en John Cusack samen te zien zijn: Ze speelden samen in Con Air en Adaptation. en hadden in 2017 ook allebei een rol in Arsenal.

Waargebeurd

The Frozen Ground is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de jaren 80 maakte rechercheur Glenn Flothe in Alaska jacht op  seriemoordenaar Robert Hansen. Flothe kreeg hem uiteindelijk te pakken en Hansen kreeg een gevagnenisstraf van 461 jaar opgeled. Hij overleed in 2014.


  • Regisseur: Scott Walker
  • Scenario schrijver: Scott Walker
  • Componist: Lorne Balfe, Steven Avila, Paul Bakija, David Barber, Gonzalo Espinoza, Sean Gray, David Kitchens
  • Acteurs: Nicolas Cage, Vanessa Hudgens, John Cusack, Dean Norris, Gia Mantegna

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag