The Putin Interviews van Oliver Stone op National Geographic

  • Geplaatst: Donderdag 8 juni
Door: Televizier.nl

INFORMATIEF Regisseur Oliver Stone sprak de afgelopen twee jaar verschillende malen met de Russische president Vladimir Poetin.  The Putin Interviews leveren hopelijk spraakmakende televisie op.  En we kunnen het allemaal zien op National Geographic.

De zender kocht exclusief de rechten van de vierdelige serie waarin Oliver Stone (JFK, Platoon, Born on the Fourth of July) president Poetin interviewt. In de serie verhaalt de goedlachse Russische president over van alles en nog wat: zijn jeugd in het communistische tijdperk, de weg naar macht, zijn relaties met vier Amerikaanse presidenten en de huidige relatie met de VS. Ook beantwoordt Poetin vragen over het ingrijpen van Rusland in Syrië en Oekraïne en vraagt Stone hem waarom Rusland de Amerikaanse verkiezingen heeft beïnvloed.

2015 tot 2017

De gesprekken vonden plaats van juli 2015 tot en met februari 2017. Stone vergezelde de leider met dictatoriale trekjes door de gangen van het Kremlin en zat tijdens meerdere gesprekken over Poetins leven naast hem in de auto of vliegtuig.

Dr. Strangelove

Oliver Stone en Vladimir Vladimirovitsj Poetin kijken ook samen naar de film Dr. Strangelove, een satirische film van Stanley Kubrick uit 1964 over een Amerikaanse president die per ongeluk een kernoorlog tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten uitlokt. Hopelijk brengt het Poetin niet op ideeën.

Het eerste twee delen van de The Putin Interviews is vrijdag 16 juni om 22.00 uur te zien op National Geographic, gevolgd door deel 3 en deel 4 op zaterdag 17 juni om 22.00 uur.Reageren op dit artikel