The Revenant: Leonardo DiCaprio wint eindelijk zijn Oscar(2015)

  • 11 augustus 2018, 20:00 - 23:05 uur
  • Veronica

DRAMA The Revenant: Leonardo DiCaprio wint eindelijk zijn Oscar

De ster van Titanic sleepte eerder nominaties in de wacht voor rollen in The AviatorBlood Diamond en The Wolf of Wall Street, maar steeds kaapte een andere acteur de prijs voor zijn neus weg.

The Revenant

Met zijn rol in The Revenant kwam daar een einde aan. Leo ís in deze film pelsjager Hugh Glass. Tijdens een gevaarlijke expeditie in de ijskoude winter van 1823 wordt Hugh gruwelijk toegetakeld door een enorme beer.

Hughs pelsjagende collega's denken dat hij dood is, dus laten ze hem achter als ze zelf op de vlucht slaan. Alleen is Hugh niet dood. Integendeel. Als hij de beer van zich afgeslagen heeft, gaat Hugh weer op pad. Zijn doel: wraak op de man die hem verraden heeft.

Bisonlever

De opnames van The Revenant waren al even zwaar als de ontberingen die Hugh in de film moest doorstaan. DiCaprio ploeterde tijdens de opnames dagenlang door de sneeuw. Ook at Leo – die vegetariër is – tijdens het filmen een stuk rauwe bizonlever.

The Revenant heeft Leo naast zijn Oscar ook de nodige survivalskills opgeleverd. Hij leerde hoe je in de sneeuw een vuur kunt bouwen en jagen met oude wapens.

Dankzij de film weet DiCaprio nu ook het een en ander van oude medische technieken en spreekt hij twee native American-talen: Pawnee en Arikara.


  • Regisseur: Alejandro González Iñárritu
  • Scenario schrijver: Mark L. Smith, Alejandro González Iñárritu
  • Acteurs: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Forrest Goodluck
  • Prijzen: Genomineerd voor 12 Oscars, waaronder die voorbeste special effects, beste mannelijke bijrol (Tom Hardy) en beste film. Won die voor beste cinematografie, beste acteur (Leonardo DiCaprio) en beste regie. Bekroond met de Golden Globes voor beste acteur (Leonardo DiCaprio), beste regie en beste film.

Reageren op dit artikel
Meer video's van Bij Andy in de auto

Tips voor vandaag