The Transporter Refueled: De nieuwe Frank Martin(2015)

  • 18 april 2018, 20:30 - 22:20 uur
  • Veronica

ACTIE

Na drie Transporter-films vond hoofdrolspeler Jason Statham het welletjes. Producent Luc Besson had nog wel zin in een vierde deel, dus strikte hij Ed Skrein voor de rol van Frank Martin in The Transporter Refueled.

Frank Martin zelf is na de eerste drie delen ook wel aan de nodige rust toe. In†The Transporter Refueled†doet hij het dan ook een stuk rustiger aan dan in de eerste drie films.†Hij gaat zelfs een weekendje naar Zuid-Frankrijk†met zijn vader, Frank Sr. (Ray Stevenson).

The Transporter Refueled

Van bijtanken komt niet veel terecht in The Transporter Refueled: femme fatale Anna (Loan Chabanol) en haar drie al even verleidelijke†sidekicks†ontvoeren papa Frank. Als hij zijn vader levend terug wil zien, moet Frank Jr. de dames helpen bij een wel heel gedurfde bankoverval.†Frank ontdekt als snel dat de bank die ze willen overvallen eigendom is van een beruchte Russische gangster die zich, naast†de nodige witwaspraktijken, bezighoudt met mensenhandel. Geen al te fris type dus.

Jason Statham

Oorsrponkelijk was het de bedoeling dat Jason Statham de hoofdrol zou spelen in de deze film, maar hij†bedankte voor de eer. In hun†zoektocht naar een opvolger kwamen de filmmakers bij Ed Skrein de Britse acteur uit. Hij gaf †zijn rol in†Game of Thrones†(hij was in het derde seizoen te zien als Daario Naharis)op voor zijn eerste echte hoofdrol in een film. Michiel Huisman nam Skreins rol in Game of Thrones over.


  • Regisseur: Camille Delamarre
  • Scenario schrijver: Adam Cooper, Bill Collage, Luc Besson
  • Componist: Audrey Abiven, Alexandre Azaria, Ferdinand Bouchara, Nicolas Bourgeois, Matthieu Dallaporta, Dominiq
  • Acteurs: Ed Skrein, Ray Stevenson, Loan Chabanol, Gabriella Wright, Tatiana Pajkovic

Reageren op dit artikel
Meer video's van Bij Andy in de auto

Tips voor vandaag