Tina de Bruin over nieuwe Videoland-serie Wakker worden: ‘Heel herkenbaar’

Kijk nu

NET GEMIST Na Vaders & moeders en DARE komt Videoland met een nieuwe short-form-serie: Wakker worden gaat over een ‘gewoon’ gezin met een vader, moeder en drie kinderen. Voor Tina de Bruin, die de rol speelt van moeder Karin, was de serie net of ze thuis was. “Het was zo herkenbaar!”

In elke aflevering, die zes minuten duurt, staat een gezinsthema centraal. Denk aan ‘selfies en telefoongebruik’, ‘omgaan met pubers’, ‘help mijn man is klusser’ en ‘hoe verdelen we de taken in huis’. Tina de Bruin kruipt in de huid van Karin, de vliegende kiep van het gezin. “Karin is een erg opgewekte vrouw”, vertelt Tina aan TVGids.nl. “Ze is een typische werkende moeder, die samen met haar man probeert het gezin draaiende te houden. Soms slagen ze daar niet in en verliezen ze de controle. Dat zorgt weer voor hilarische situaties.”

Plannen met Tina

In het echte leven heeft Tina samen met haar vriend Vincent Croiset een negen maanden oud zoontje: Teddy. Vincent heeft uit een eerder huwelijk drie zonen, die om de week bij hem en Tina wonen. Vincents oudste zoon Foppe hielp haar met het leren van teksten. “Hij zei: ‘Het lijkt thuis wel, bij ons! En dat vind ik ook. Het is zó herkenbaar! Niet alleen voor mij, maar ook voor veel andere ouders.” Hoe houdt Tina met haar drukke huishouden alle ballen in de lucht? Dé tip: kalenders en agenda’s. “Wij doen het met kalenders, haha! Het is bij ons een grote plansituatie. Elke dag is weer een nieuwe uitdaging, maar onthoud: alles komt uiteindelijk wel goed.”

Wakker worden

De opnames van Wakker worden waren in juli 2017, Tina was net een paar maanden eerder moeder geworden. “Het was een heftige tijd, omdat alle scènes gedraaid werden in drie weekenden. Mijn schoonmoeder kwam gelukkig langs op de set met kleine Teddy, zodat ik hem kon voeden. Ook kreeg ik genoeg tijd om te kolven." De short-form-serie is een nieuwe ontwikkeling, die Tina wel kan waarderen: “Ik noem de korte afleveringen snackjes. Het voordeel is dat de mensen zelf kunnen kiezen wat ze willen kijken en op welk moment.”

Elke dinsdag en vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van Wakker worden op Videoland.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag