Top 10 kijktips voor deze week

NET GEMIST Het is weer maandag, en dus hebben we een nieuwe top tien samengesteld. Dit zijn de tien programma's die je deze week niet mag missen.

1. 2Doc: De kinderen van Juf Kiet (maandag 19 juni 20:00 NPO2)

De leerlingen van Juf Kiet komen overal vandaan, van Syrië tot Eritrea. Onder de strenge, maar liefdevolle hand van juf Kiet leren de kinderen niet alleen lezen en schrijven, maar weer kind zijn. Een ode aan de juf die ieder kind verdient.

2. Bones (maandag 19 juni 21:30 RTL5)

In deze allerlaatste aflevering van Bones ligt het laboratorium na de explosie volledig in puin. Brennans geheugen laat haar in de steek. En dat is knap lastig nu haar collega's nog steeds jacht maken op seriemoordenaar Kovac.

3. Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel (dinsdag 20 juni 20:30 RTL5)

In deze laatste aflevering van Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel, laat Ewout Genemans zich opsluiten in een zwaarbewaakte gevangenis in Mexico. Hij waagt zich tussen de bendeleden van beruchte Mexicaanse drugskartels.

4. The Maiden Heist (woensdag 21 juni 20:30 RTL7)

Actiekomedie The Maiden Heist vertelt het verhaal van drie museummedewerkers, die een liefde delen voor kunst. Wanneer de curator hun favoriete stukken wil vervangen, besluit het drietal een kunstroof te plegen.


5. Voetbal: Confederations Cup (donderdag 22 juni 19:45 NPO3)

Chili heeft een topselectie en werd kampioen van Zuid-Amerika. Het op deze Confederations Cup debuterende land neemt het in zijn tweede poulewedstrijd op tegen Duitsland, dat een veredelde B-ploeg afvaardigt.

6. Het uur van de wolf: Astrid (donderdag 22 juni 22:55 NPO2)

De documentaire Het Uur van de Wolf: Astrid gaat over de bedenkster van Pippi Langkous: de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Astrid geeft een beeld van Lindgrens vrijgevochten leven met dagboekfragmenten en een grote hoeveelheid fotos en films, en een tijdsbeeld van Zweden in het begin van de twintigste eeuw.

7. Holland’s got talent (vrijdag 23 juni 20:30 RTL4)

Naast de vele talentenjachten waarin deelnemers alleen hun zangkunsten laten horen, is Holland's got talent een welkome afwisseling. Goochelaars, paaldanseressen, razendsnelle knakworsteneters: je kunt het zo gek niet bedenken of ze verschijnen voor de jurytafel van Gordon, Chantal Janzen, Dan Karaty en Angela Groothuizen. Wie wint het negende seizoen? Dat bepalen de kijkers in deze grote finale.

8. Michael Jackson’s journey from Motown to Off the Wall (vrijdag 23 juni 20:30 RTL8)

Het is alweer bijna acht jaar geleden dat Michael Jackson overleed. De documentaire Michael Jacksons journey from Motown to Off the wall vertelt het verhaal van zijn transformatie van kindster tot de King of Pop. Regisseur Spike Lee zoomt in op Jacksons start bij Motown, het album Off the wall uit 1979 dat van hem een ster maakte en de succesvolle samenwerking met producer Quincy Jones.

9. Mr. Bean’s Holiday (zaterdag 24 juni 20:30 SBS6)

Mr. Bean wint een vakantie naar Frankrijk. Hij pakt zijn koffer en camcorder en verlaat het natte, troosteloze Londen. De reis naar de Franse kust verloopt echter niet zo vlot als gewenst. Overal waar hij komt, krijgt de eeuwig stuntelende Bean te maken met ongelukjes en toevalligheden.


10. All you need is love (zondag 25 juni 20:00 RTL4)

De welbekende All You Need Is Love-caravan rijdt weer door het land om mensen op te pikken die verbroken relaties proberen te herstellen. De reis door Australië wordt voortgezet naar Redcliff. Daar woont Jo, de 89-jarige zus van Annie (86) uit Beverwijk. Annies kleindochter Jose heeft haar opgegeven, omdat ze het belangrijk vindt dat haar oma nog één keer haar zus in levenden lijve kan zien.


Reageren op dit artikel