Topduel voor Feyenoord in Champions League

  • 13 september 2017, 20:00 - 22:35 uur
  • Veronica
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG Feyenoord mag meteen aan de bak in de Champions League. In de Kuip wacht Manchester City, op papier de sterkste tegenstander in de poule. Kunnen de Rotterdammers met steun van de fanatieke aanhang voor een stunt zorgen?

De Kuip in Rotterdam maakt zich op voor de eerste Champions League-wedstrijd in vijftien jaar. Feyenoord opent de groepsfase met een thuiswedstrijd tegen Manchester City. Op papier een ongelijke strijd: City bulkt niet alleen van het geld, maar beschikt met spelers als David Silva en Sergio Agüero ook over een indrukwekkend en gelouterd team.

Realistisch doel

“Die ploeg steekt er wel bovenuit”, sprak aanvoerder Karim El Ahmadi na de loting, die Feyenoord ook koppelde aan Napoli en Shakhtar Donetsk. Trainer Giovanni van Bronckhorst sprak als doel uit om ook na de winterstop nog actief te zijn in Europa. Een plek bij de eerste drie in de groep is dan vereist. Best een realistisch doel, mits Feyenoord met steun van het fanatieke publiek thuis punten gaat pakken.

Van Bronckhorst

Feyenoord is dit seizoen een van de slechts twee overgebleven Nederlandse clubs in Europa. Samen met Europa League-deelnemer Vitesse houdt de landskampioen onze eer hoog. "Dat Ajax zo vroeg is uitgeschakeld, is voor ons voetbal niet goed", zei Van Bronckhorst eerder op een persconferentie. "En volgend jaar moeten we allemaal voorronde spelen, dat maakt het niet makkelijk." Feyenoord kan wellicht de gunstige Europese tickets terugwinnen door boven verwachting te presteren op de internationale velden. "Het worden zes wedstrijden op topniveau. We moeten hopen en hard werken om door te gaan."

  • Aflevering: 2/29 Feyenoord - Manchester City

Reageren op dit artikel
Meer video's van Bij Andy in de auto

Tips voor vandaag