Total Recall is remake met Colin Farrell(2012)

  • 13 maart 2018, 20:29 - 22:55 uur
  • RTL 7

SF Total Recall is een Amerikaanse film geregisseerd door de Nederlander Paul Verhoeven. De film werd voor verschillende categorieën genomineerd voor een Oscar, maar wist deze niet binnen te slepen.

In Total Recall (1990) van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven speelde Arnold Schwarzenegger een arbeider uit het jaar 2084. Deze man genaamd Douglas Quaid had vreemde dromen over Mars en besloot uit te zoeken waar die vandaan kwamen. Hij ontdekte dat hij vroeger een geheim agent was en dat zijn geheugen is gewist.

Adembenemend

In 2012 verscheen een nieuwe versie van deze scifi-klassieker in de bioscopen. Hierin kroop Colin Farrell in de huid van Douglas. De film werd met gemengde reacties ontvangen. Vele critici vonden de visuele aspecten adembenemend maar het verhaal iets aan de zwakke kant.

'Ideëen-armoede'

Regisseur Paul Verhoeven was niet te spreken over wat de makers van de 2012-versie met zijn film hadden gedaan. “Ze hebben geen smaak en daardoor hebben ze geen inzicht in wat het publiek naar de bioscoop drijft”, zei hij destijds in een interview met Radio 1. Dat de film opnieuw was gemaakt verbaasde hem overigens niet. Volgens Verhoeven lijdt Hollywood aan 'ideeën-armoede'.


  • Regisseur: Len Wiseman
  • Scenario schrijver: Kurt Wimmer, Mark Bomback, Ronald Shusett, Dan O'Bannon, Jon Povill, Gary Goldman
  • Componist: Ulrika Akander, Harry Gregson-Williams, Esther Chae, Scott Jason Farr, Donald Flick, Stephen Hunter
  • Acteurs: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston, Bokeem Woodbine

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag