TV Show

AMUSEMENT De TV Show van Ivo Niehe is niets minder dan een begrip in het Nederlandse tv-landschap. Al sinds 1981 is het programma te zien bij de Tros (tegenwoordig Avrotros) en daarmee is het het oudste praatprogramma op de Nederlandse televisie. 

In de show ontvangt Ivo Niehe uiteenlopende gasten in de studio of op locatie. Niehe bedacht de show zelf en presenteert het programma tot op heden.

Interviews
In de beginjaren ontvangt Niehe zijn gasten voornamelijk in zijn studio. De show is aanvankelijk bedoeld als talkshow over de televisie, maar het accent verschuift al snel naar de sterren die Ivo portretteert. Na vijf jaar besluit hij ook op reis te gaan om opmerkelijke persoonlijkheden thuis te bezoeken. Het eerste portret dat hij op die manier maakt, is van schrijver Roald Dahl. Verder interviewt hij onder anderen Freddy Heineken, Tina Turner, Luciano Pavarotti, moeder Teresa, Harry Belafonte, Cliff Richard, de dalai lama, Tony Curtis, Henry Kissinger en prinses Stephanie van Monaco.

Ivo
In 2005 presenteert producent Reinout Oerlemans de TV Show, omdat Ivo Niehe is overgestapt naar Talpa. Hij komt echter al snel op die beslissing terug als zijn nieuwe programma – met de bescheiden titel Ivo – aanzienlijk minder kijkers trekt op de geflopte zender van John de Mol.

Kritisch
De TV Show trekt veel kijkers, maar sommigen vinden dat Ivo niet kritisch genoeg is. Zelf zegt hij hierover: “Ik kan me daar geheel in vinden. Mijn insteek is dan ook om de kijker te inspireren met voorbeelden van mensen die, niet zelden vanuit een weinig comfortabele jeugd, er in geslaagd zijn iets van het leven te maken. Bovendien, kom maar eens binnen bij Barbra Streisand met de opmerking ‘Behoorlijk matig, die laatste CD van u’. Wat kan de zin daarvan zijn als je op zoek gaat naar iemands drijfveren, geluk en emoties?”