Tip
NOS Journaal: Persconferentie coronacrisis

NPO 1

Actualiteiten

NPO 1 6 augustus 2020 19:00 - 19:30

Met Hugo de Jonge

Premier Rutte en minister De Jonge geven opnieuw een persconferentie over het coronavirus. Donderdag praten ze het land bij over het toenemende aantal besmettingen en kondigen ze mogelijk ook nieuwe maatregelen aan.

Ruim een maand na de voorlopig laatste persconferentie over het coronavirus in Nederland op 24 juni, spreken premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge donderdag opnieuw het land toe. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst zullen zij de 'algemene situatie duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio's en zo nodig aanvullende ondersteunende maatregelen aankondigen.'

Mondkapjesplicht

Sinds een aantal weken loopt het aantal coronabesmettingen in Nederland weer op, vooral in bepaalde regio's in Rotterdam en Amsterdam. Op sommige plekken geldt daar inmiddels een mondkapjesplicht. Mogelijk wordt die mondkapjesplicht nu uitgebreid naar meer gebieden. 

Coronabesmettingen

Op 12 augustus zou de kamer bijeenkomen voor een debat over het aantal coronabesmettingen, maar de persconfeentie is nu al ruim daarvoor. Mogelijk omdat er niet langer gewacht kan worden met ingrijpen op bepaalde plaatsen.

De persconferentie zal donderdag vanaf 19:00 uur te volgen zijn op NPO 1 en ook via andere tv-zenders, radiostations en internet.

 

Kijk direct

Over dit programma

Titel

NOS Journaal: Persconferentie coronacrisis

Aflevering

15 van 60

Premiere

2020

Zender

NPO 1

Omroep

NOS

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Subgenre

Actualiteiten

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i

Bekijk ook