BinnensteBuiten

NPO 2

NPO 2 

13 Januari 2019

 19:20 - 20:15

De kijker wordt getrakteerd op een dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken. Het programma biedt een kijkje binnens- en buitenshuis, waarbij mensen vertellen over hun woning, interieur of moestuin. Onderwerpen zijn onder meer: huizen gemaakt van boomstammen, een driekamerflat met tweehonderd cactussen, bijenkassen op het dak, oesterzwammen kweken op koffiedik, een vissenasiel, een moestuin voor de hele buurt en schapen in een duingebied. Chef-kok Alain Caron gaat op zoek naar culinaire initiatieven, terwijl zijn collega chef-koks Sharon de Miranda en Ramon Brugman twee keer per week een gerecht bereiden. Interieurstylist Eva van de Ven geeft advies en hulp binnenshuis en hovenier Martin Stuger tovert een balkon om. Boswachter Marieke Schatteleijn neemt de kijker mee op een reis door de Nederlandse natuur.
Met in deze uitzending:

* In Weesp werden Marijke en Geert verliefd op een oude molen uit de 17e eeuw. De oudheid van het pand trok hen enorm. Ondanks het feit dat het een klus was om de molen volledig in oude staat te herstellen, woont het koppel hier nu al jaren met veel plezier. Het interieur is volledig aangepast aan de stijl en vorm van de molen en wekelijks laat het stel de wieken nog draaien.

* Eten uit een kommetje, dat is pas comfortfood. Chef-kok Sharon de Miranda maakt een gerecht in een smaakvolle bowl, met onder andere rijstnoedels, tempeh, avocado en tofu. Daarbij bakt ze emping, een soort kroepoek. Vegetarisch én snel op tafel.

* In het coulisselandschap van Twente start ondernemer Jan Jacob drie jaar geleden met de teelt van de Boliviaanse wortel, de yacón. Het tropische knolgewas doet het goed in het Nederlandse klimaat, maar is nog niet zo bekend in de Nederlandse keuken. Culinair expert Alain Caron wil graag meer weten van deze zoete wortel die onmisbaar was op het menu van de Incabeschaving. Jan Jacob werkt samen met jammaker Ted, maar Alain heeft iets hartigs in gedachten voor deze bijzondere yacón.

* Park Huis Doorn is een prachtig kasteelcomplex in de provincie Utrecht dat beroemd is geworden als ballingsoord van de laatste Duitse keizer. Het park staat aan de vooravond van een heel groot restauratie- en renovatieproject. Over zes jaar moet het park weer voorzien zijn van keizerlijke allure.
Opslaan

Over dit programma

Titel

BinnensteBuiten

Aflevering

1

Premiere

2019

Zender

NPO 2

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu
pathe

Pathé Thuis

Kijk nu