De nieuwe maan

NPO 2

NPO 2 

27 Maart 2020

 17:10 - 17:55

Opiniërend programma over ontwikkelingen in de moslimgemeenschap.
Met in deze uitzending: Coronaspecial.
* Ouderenzorg. Hoe zorg je voor je zwaar demente vrouw in tijden van corona? De 75-jarige Peter van Vegten zorgt al 23 jaar voor zijn vrouw Tillie. Dat doet hij met veel liefde, maar het valt hem soms behoorlijk zwaar. Vooral nu thuiszorg dreigt om te vallen wegens de coronacrisis. Aan tafel: Peter van Vegten.

* Gaat regering onverantwoord om met coronacrisis? Onze columnist Münire Manisa vindt dat de regering onverantwoord omgaat met de coronacrisis. Ze gaat in debat met Bram Bakker. Aan tafel: Münire Manisa (columnist) en Bram Bakker (psychiater).

* Ramadan tijdens coronacrisis. Over een kleine maand begint de ramadan. Overdag vasten, bezinnen, bidden en een bezoek aan de moskee. Maar dat laatste gaat waarschijnlijk niet door wegens de coronacrisis. Hoe bereiden de moskeeën zich voor op een heel afwijkende ramadanperiode? Een reportage: Azzedine Karrat (imam).

* Daklozen getroffen. Nederland telt 40.000 daklozen, een van de meest kwetsbare groepen die hard worden getroffen door de coronacrisis. Wat doe je als je niet binnen kan blijven, omdat je geen huis hebt? Aan tafel: Marcel Slockers (huisarts en straatdokter in Rotterdam).
Opslaan

Over dit programma

Titel

De nieuwe maan

Aflevering

9 van 13

Seizoen

8

Premiere

2020

Presentator

Ajouad El Miloudi

Zender

NPO 2

Omroep

NTR

Genre

Informatief

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk