De vooravond

NPO 1

Talkshow

NPO 1 5 Mei 2021 19:00 - 20:00
Talkshow. Fidan Ekiz en Renze Klamer ontvangen gasten uit politiek, sport, muziek, cultuur en entertainment en voeren het gesprek van de dag.
Met in deze uitzending:

* Gisteren oordeelde de rechter in de spraakmakende pedojacht-zaak waarbij vorig jaar een 73-jarige man om het leven kwam. Twee van de vijf betrokken jongens werd een celstraf van een half jaar opgelegd. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman en strafrechtadvocaat Meike Lubbers zien steeds vaker dat er voor eigen rechter wordt gespeeld en maken zich grote zorgen.

* In de miniserie ‘Thuisfront’ zien we het verhaal van een bataljon soldaten na hun thuiskomst van een internationale missie in Uruzgan, Afghanistan. Eenmaal terug in Nederland woedt de oorlog nog door in de hoofden van de soldaten. Hoe ga je om met zulke oude wonden? En hoe krijg je als militair erkenning van het thuisfront? Aan tafel: regisseur Tim Oliehoek, hoofdrolspeler Bram Suijker, oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en Uruzgan-veteraan Mark Schadenberg.

* Vandaag vieren we Bevrijdingsdag opnieuw anders dan anders. Geen uitzinnig gefeest op straat, maar op veilige afstand van elkaar. Dat vrijheid een groot goed is, wordt door het afgelopen onvrije lockdown-jaar dubbel en dwars onderstreept. Daarom is er vanavond toch een klein muzikaal vrijheidsfeestje met optredens en muziek van Spinvis, Babs Gons, Alex Boogers en Michelle David & The True-tones.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

De vooravond

Aflevering

54 van 73

Seizoen

2

Premiere

2020

Presentator

Fidan Ekiz, Renze Klamer

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA

Genre

Informatief

Subgenre

Talkshow

Land

NL

Ondertiteling

Ja