De wereld draait door

NPO 1

NPO 1 

12 Oktober 2018

 19:00 - 20:00

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.
Met in deze uitzending:

* Ali B
Ali B. bracht gisteren op het Gouden Televizier-Ring Gala een hommage aan Mies Bouwman. Samen met Jim van der Zee zong hij 'Waar ben jij nou' en raakte geëmotioneerd.

* Bundel ‘Brieven aan God en andere mensen’ - Paul van Vliet
In mei dit jaar nam Paul van Vliet afscheid van het podium, een eind aan meer dan 60 jaar optreden. Al die jaren ontliep hij de grote vragen des levens, nu probeert hij die te beantwoorden in een bundel nooit verzonden brieven, die samen een autobiografie vormen: ‘Brieven aan God en andere mensen’. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Paul van Vliet gaat weer de planken op om voor te lezen uit de bundel!

* Glennis Grace
Glennis Grace had een jeugddroom: succes in Amerika. En ze kwam dichtbij, héél dichtbij, maar won de finale van America’s Got Talent nét niet. Maar hier in Nederland had ze natuurlijk ook al een imposante carrière, ze is nu weer druk met haar Whitney Houston Tribute

* Paul Simon X Elton John: Jeangu Macrooy
Twee muzikale legendes kondigden dit jaar hun afscheidstournee aan: Paul Simon en Elton John. Een mooie aanleiding om hun prachtige oeuvre door te spitten in deze nieuwe rubriek. Dat doen we met Ruben Hein en Jeangu Macrooy, die voortaan elke vrijdag een saluut brengen aan respectievelijk Elton en Paul. Deze keer speelt Jeangu 'You Can Call Me Al' van Paul.

* Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Opslaan

Over dit programma

Titel

De wereld draait door

Aflevering

15

Seizoen

17

Premiere

2018

Presentator

Matthijs van Nieuwkerk

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA

Genre

Amusement

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand