De wereld draait door

NPO 3

NPO 3 

7 December 2018

 02:35 - 03:25

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.
Met in deze uitzending:

* Criminelen overwogen liquidatie officier van justitie
Aan tafel journalisten Jan Meeus van NRC Handelsblad en Wouter Laumans, schrijver van het boek 'Mocro Maffia'. Vandaag schreef Jan een artikel voor NRC: 'Cocaïnemaffia overwoog liquidatie officier van justitie Koos Plooij'. We praten met Jan en Wouter over maffia's, liquidaties en criminelen die op de vlucht zijn.

* Biografie 'Keessie' - Kees Verkerk
Donderdag 7 december verschijnt de biografie van schaatslegende Kees Verkerk van Jeroen Haarsma, simpelweg getiteld ‘Keessie’. Verkerk was ooit een ware volksheld, toen hij de Olympisch-, Europees- en Wereldkampioentitels afwisselde met Ard Schenk. De nu 76-jarige Verkerk zit aan tafel voor een uitgebreide terugblik.

* Tabaksindustrie wordt niet vervolgd
Aan tafel Bénédicte Ficq. Een advocate die al 2,5 jaar één missie heeft: de tabaksindustrie achter de tralies krijgen wegens poging tot moord of doodslag. Vandaag kwam de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag: de tabaksindustrie wordt niet vervolgd.

* Muziek: Guus Meeuwis
Guus Meeuwis komt zijn nieuwe kerstnummer ‘Vrolijk Kerstfeest’ spelen.

* Tafelheer: Tim Hofman
Opslaan

Over dit programma

Titel

De wereld draait door

Aflevering

54

Seizoen

17

Premiere

2018

Presentator

Matthijs van Nieuwkerk

Zender

NPO 3

Omroep

BNNVARA

Genre

Amusement

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu