De wereld draait door

NPO 3

NPO 3 

11 Januari 2019

 03:00 - 03:47

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.
Met in deze uitzending:

* Begin politiek jaar 2019
Maandag begint het politieke jaar 2019. Een spannend jaar, want via de Provinciale Statenverkiezingen zou de coalitie de meerderheid in de Eerste Kamer kwijt kunnen raken. Waardoor bijvoorbeeld het net gesloten klimaatakkoord in gevaar kan komen. En hoe bieden we de eventuele recessie dan het hoofd? Hoogste tijd voor een uitgebreide analyse met Barbara Baarsma, Tom-Jan Meeus en Prem Radhakishun.

* Gordon's overstap naar SBS6
Afgelopen zomer kondigde Gordon aan na 16 jaar trouwe dienst te vertrekken bij RTL en de overstap naar SBS6 te wagen. Deze week straalt hij in twee nieuwe programma's: als jurylid van talentenjacht DanceSing en als presentator van de spelshow Dat verzin je niet. Vanavond zit de televisie-persoonlijkheid aan tafel!

* Documentaire 'Basmannen'
Henny Vrienten maakte zes jaar geleden de documentaire ‘Gitaarjongens’ en vanavond is de opvolger op tv te zien: ‘Basmannen’. Daarin gaat hij op zoek naar de ziel van de bassist. Waarom kiest iemand voor het instrument? Zijn bassisten stiekem wannabe gitaarspelers, te bescheiden voor de spotlight? Henny zit aan tafel met zijn zoon Xander, bassist in de band van Jett Rebel.

'Basmannen' is vanavond te zien, 22:45, op NPO 2.

* Ali B en Khaled
Eerder deze week opende Ali B ons programma op de krukken over "Cheb Khaled". Ali B heeft grootte bewondering voor Khaled, die ook wel de King of Raïmuziek wordt genoemd. Nu heeft Ali het voor elkaar gekregen om samen met de Raï legende onze uitzending te openen met een duet.

* Tafeldame: Fidan Ekiz.
Opslaan

Over dit programma

Titel

De wereld draait door

Aflevering

4

Premiere

2019

Presentator

Matthijs van Nieuwkerk

Zender

NPO 3

Omroep

BNNVARA

Genre

Amusement

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu