De wereld draait door

NPO 1

NPO 1 

15 Maart 2019

 19:00 - 20:00

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV. Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.
Met in deze uitzending:

* Europese Unie onder vuur
Brexit, groeiende anti-Europese sentimenten; het zijn barre tijden voor Europa. Een gruwel voor een vurig pleitbezorger van de Europese Unie als Frans Timmermans. Hij wil in mei de nieuwe voorzitter worden van de Europese Commissie, en is daarom met z’n ‘Tour de Frans’ op tournee. Even in Nederland om de PvdA te steunen bij de Provinciale Statenverkiezingen van aanstaande woensdag.

* Twee records Kjeld Nuis
Niet één, maar twee wereldrecords verbreken in een weekend. Kjeld Nuis deed het, op de 1000 en 1500 meter tijdens de finale van de World Cups in Salt Lake City. Een droom die in vervulling is gegaan en de perfecte afsluiter van dit schaatsseizoen!

* De Robbie van Leeuwen Sessies, aflevering 8
Gitarist Robbie van Leeuwen schreef de monsterhit ‘Venus’ van Shocking Blue. Hij was begin januari te gast, het begin van een nieuwe rubriek: de Robbie van Leeuwen Sessies. Elke vrijdag vragen we een band om een nummer uit Robbies oeuvre te spelen. We trapten af met Rudy Bennett, Robbies muzikale boezemvriend, daarna stonden Son Mieux, Rondé, Indian Askin, LAKSHMI, Tim Knol en DI-RECT op de bühne. Vanavond is het de beurt aan Blackbird!

* Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts.
Opslaan

Over dit programma

Titel

De wereld draait door

Aflevering

50

Seizoen

18

Premiere

2019

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA

Genre

Amusement

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu