De wereld draait door

NPO 1

NPO 1 

12 September 2019

 19:00 - 20:00

Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV.
Met in deze uitzending te gast:

* Elske Doets
De Tweede Kamerfractie van D66 zal vanaf nu pleiten voor invoering van een tijdelijk afdwingbaar quotum voor het percentage vrouwen in topfuncties, zowel voor het bedrijfsleven als voor de publieke sector. De huidige regels zijn niet afdoende. Goed idee? We vragen het Elske Doets, Zakenvrouw van het Jaar 2017, en drie talenten die haar Young Lady Business Academy volgden: Rejin Mustafa, Fleur Huijs en Renée Smulders.

* Humberto Tan en Jörgen Tjon A Fong
Historische schilderijen, maar dan anders: in het project 'Hollandse Meesters Her-Zien' zien we die typische 17e en 18e eeuwse portretten van voorname Nederlanders, maar dan met mensen van kleur. Niet geschilderd, maar gefotografeerd. Zo zijn statige werken te zien met Ruud Gullit, rapper Typhoon, presentator Jörgen Raymann en zangeres Berget Lewis. Eén van die fotografen: Humberto Tan. Hij zit aan tafel met Jörgen Tjon A Fong, curator van het project.

* Alain Clark
Een nieuwe rubriek! We zijn bijna aan het eind van een decennium: de jaren ’10. Daarom gaan we de komende 10 weken op zoek naar hét anthem van die periode. We vragen artiesten om een nummer te kiezen en dat vervolgens te spelen in de studio. We trapten af met Blaudzun, nu is de beurt aan Alain Clark.

* Tafelheer Bilal Wahib
Bilal Wahib (1999) is acteur. Hij doet momenteel nog de toneelschool, maar heeft al vele rollen op z'n naam staan. Hij was op tv al te zien in onder meer Brugklas (2014), SpangaS (2016), Malik (2017), Flikken Maastricht en Mocro Mafia (2018). Op het witte doek was hij te bewonderen in de speelfilms Fissa, De Held, Layla M. en De Libi.
Opslaan

Over dit programma

Titel

De wereld draait door

Aflevering

9

Seizoen

19

Premiere

2019

Presentator

Matthijs van Nieuwkerk

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA

Genre

Amusement

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk