De wereld draait door

NPO 3

NPO 3 

12 September 2019

 00:25 - 01:20

h
Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV.
Met in deze uitzending:

* Duizenden 'afstandsmoeders' in de jaren 50/60/70: tijdsgeest of misstand?
In de jaren 50, 60 en 70 werd moeder worden zonder dat je gehuwd was vaak beschouwd als een zonde. En daarom moesten duizenden moeders in die tijd hun baby direct na de geboorte ter adoptie afstaan. Een van de zogenoemde 'afstandsmoeders' is Trudy Scheele-Gertsen (73). Gisteren werd bekend dat zij naar de rechter stapt, omdat ze vindt dat de Staat aansprakelijk is voor het leed dat haar toen is aangedaan. Ze zit aan tafel met advocaat Lisa-Marie Komp.

* Onthulling vervolg The Handmaid's Tale: The Testaments
Na 35 jaar verscheen gisteren The Testaments (De testamenten), het langverwachte vervolg op The Handmaid’s Tale. In Londen wordt een groot literair evenement georganiseerd waarop schrijfster Margaret Atwood inzicht bood in haar nieuwe werk. Aan tafel zit Connie Palmen om te praten over de literaire gebeurtenis van dit moment.

* Aanstormend talent Lizzo: boegbeeld body positivity
Duizendpoot Lizzo, echte naam Melissa Viviane Jefferson (31), zingt, schrijft, rapt en is actrice. Momenteel staat ze op de eerste plek in de Billboard Hot 100 met haar lied Truth Hurts, en werd zij dit jaar bekend bij het grote publiek na het uitbrengen van haar derde studioalbum ‘Cuz I Love You’. Truth Hurts kreeg een enorme boost in streamingcijfers door de feature in de Netflix-film Someone Great (2019). Ook zet de Amerikaanse zich in voor body positivity. Simone Weimans, Mayra Louise en MEROL zijn groot fan en vertellen vanavond waarom.

* Tafelheer: Hugo Borst
Hugo is vanavond de sidekick van Matthijs.

* Huisdichter Nico Dijkshoorn
Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn.
Opslaan

Over dit programma

Titel

De wereld draait door

Aflevering

8

Seizoen

19

Premiere

2019

Presentator

Matthijs van Nieuwkerk

Zender

NPO 3

Omroep

BNNVARA

Genre

Amusement

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk