De wereld draait door

NPO 1

NPO 1 

15 Januari 2020

 11:05 - 12:00

h
Liveprogramma vanuit Amsterdam met actuele gasten uit de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media. Met optredens, opmerkelijke tv-fragmenten en LuckyTV.
Met in deze uitzending:

* Nikkie Tutorials is transgender
Nikkie de Jager (25) is Nikkie Tutorials, de wereldberoemde visagiste die miljoenen mensen bereikt met haar make-up tutorials op YouTube. Gisteren maakte ze bekend transgender te zijn, ze is geboren als jongen. Ze werd hiermee afgeperst en besloot daarom naar buiten te treden. Vandaag liet ze via Instagram weten veel, heel veel hartverwarmende reacties te hebben gekregen. Aan tafel Nanoah, Esmee Kok en Chris, alledrie transgender.

* De collectie van Ramsey Nasr
Ramsey Nasr is dichter, schrijver, essayist, acteur, regisseur, librettist en vertaler. En daar kan nog een passie aan worden toegevoegd: verzamelaar. Zijn droom: wonen in z’n eigen museum. De collectie was al te zien op Instagram, maar is nu zo omvangrijk dat er een heuse expositie in Museum Gouda georganiseerd wordt.

* 11e verjaardag van de Koninklijke Vereniging de Frische Elf Steden
Het is intussen een traditie: in januari hebben we het bij het eerste vleugje vorst over de Elfstedentocht aan de DWDD-tafel. De kou is nu ver te zoeken, maar morgen viert Friesland de 111e verjaardag van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden met de Dag van de Elfstedentocht. De laatste tocht der tochten werd alweer in 1997 verreden en in het huidige bestuur zit niemand meer die hem ooit organiseerde. Dreigt de kennis verloren te gaan? We vragen het vier ijsmeesters: Henk Kroes, Auke Hylkema, Jan Oostenbrug en Johan Tigchelaar.

* Muziek: Altin Gün
Het gaat goed met de Amsterdamse band Altin Gün. Hun mix van Turkse folk, psychedelica, funk en rock was al goed voor een Grammy-nominatie in de categorie 'Best World Music'. Deze zomer zijn ze te zien op het enorme Coachella-festival in de VS, deze week staan ze ook op Eurosonic Noorderslag, maar vanavond eerst op ons podium met het nummer ‘Kolbasti’.

* Tafeldame: Fidan Ekiz
Opslaan

Over dit programma

Titel

De wereld draait door

Aflevering

82

Seizoen

15

Premiere

2020

Presentator

Matthijs van Nieuwkerk

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA

Genre

Amusement

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk