Opslaan

EenVandaag

NPO 1

NPO 1 

10 Augustus 2018

 18:15 - 18:50

Nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's. De presentatie is in handen van Jojanneke van den Berge, Suzanne Bosman, Pieter Jan Hagens en Bas van Werven. Een journalistiek platform op televisie, radio en internet.
Met in deze uitzending:

* Duizenden FARC-strijders zoeken een nieuw bestaan in Colombia
Sinds de Colombiaanse regering in 2016 een vredesakkoord sloot met de rebellenbeweging FARC, moeten de ex-guerrilla’s een nieuw leven opbouwen buiten de jungle. Maar niet alle Colombianen zijn het er mee eens dat de voormalige FARC-strijders zomaar vrijuit mogen gaan.

* Fajah Lourens: 'Die critici lezen mijn boeken niet eens!'
Ze is dé fitgirl van Nederland: Fajah Lourens. De afgelopen jaren stampte ze een fitness-imperium uit de grond waarin het allemaal draait om gezonde voeding, veel bewegen en fit zijn. Inmiddels heeft ze honderdduizenden volgers op social media en staat ze al jaren in de bestsellerlijsten met haar ‘Killerbody’ boeken. Ze verkocht meer dan 300.000 exemplaren van de dieet- en afvalboeken verkocht.

* Gaf Iran de Mocro-maffia opdracht voor de moord op Ali Motamed?
Waarom moest de 56-jarige elektromonteur Ali Motamed dood? Ullyse Ellian, VVD-raadslid in Almere en met Iraanse roots, vindt het niet ondenkbaar dat Iran achter de liquidatie van Motamed zit. Hij zou in werkelijkheid een veroordeelde aanslagpleger zijn. Hoe onwerkelijk dit misschien ook klinkt, het is niet ondenkbaar dat dit de waarheid is.
Opslaan

Over dit programma

Titel

EenVandaag

Aflevering

190

Premiere

2018

Presentator

Rik van de Westelaken

Zender

NPO 1

Omroep

AVROTROS

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Land

NL

Resolutie

1080i