Opslaan

EenVandaag

NPO 1

NPO 1 

14 September 2018

 18:15 - 18:50

Nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's. De presentatie is in handen van Jojanneke van den Berge, Suzanne Bosman, Pieter Jan Hagens en Bas van Werven. Een journalistiek platform op televisie, radio en internet.

Met in deze uitzending:* Klassenfoto's ter discussie: scholen worstelen met privacywet

Het nieuwe schooljaar is begonnen en schoolfotografen draaien overuren. De website van school opvrolijken met leuke klassenfoto’s zit er niet zomaar meer in. Met de invoering in mei van de nieuwe privacywet AVG mogen scholen gegevens van leerlingen niet zonder toestemming van betrokkenen delen. De onduidelijkheid onder schooldirecties over wat wel en niet meer mag is nog altijd groot. “Sommige scholen zijn goed op weg, andere schieten in de overdrive”, merkt Job Vos van Kennisnet.* Japan wil weer commercieel op walvissen jagen

Het verbod op commercieel jagen van walvissen heeft nu wel lang genoeg geduurd, vindt Japan. Volgens het land zouden er van bepaalde walvissoorten weer genoeg exemplaren rondzwemmen om ze 'duurzaam te kunnen oogsten.' Op de jaarlijkse vergadering van de International Whaling Commission (IWC), dit keer in Brazilië, hoopt Japan genoeg stemmen te verzamelen om de commerciële walvisjacht weer te kunnen hervatten.

Opslaan

Over dit programma

Titel

EenVandaag

Aflevering

220

Premiere

2018

Presentator

Jaap Jongbloed

Zender

NPO 1

Omroep

AVROTROS

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Land

NL

Resolutie

1080i