Iedereen verlicht

NPO 2

NPO 2 

23 Maart 2019

 11:50 - 12:20

In zijn tuk tuk reist Narsingh Balwantsingh het land door op zoek naar mensen die vinden dat ze verlicht zijn en hun leven op een ander of hoger niveau hebben gebracht. Persoonlijke verhalen van mensen die zich, vaak geïnspireerd door het Hindoeïsme, spiritueel bezighouden met het verbeteren van zichzelf en de wereld.
* Robert Bridgeman, die in het echt Robert-Jan Bruggeman heet, was vijftien jaar geleden nog directeur van een bouwbedrijf met tachtig man personeel. In driedelig pak, een dure auto en niet vies van drank en drugs waande hij zich onaantastbaar. Tot zijn gedrag hem fataal werd en hij werd ontslagen. Nu is hij bewustwordingscoach met een verlichtingsmissie en pakt hij het wederom groots aan.

* In een klein huisje gaan wonen, zodat je meer tijd en geld overhoudt om te leven en de aarde daarbij minder belast. Dat is het idee achter tiny houses. Midden in het polderlandschap van Almere ligt de Tiny House Farm, een terrein waar uiteindelijk dertig hele kleine huisjes komen te staan. Kleiner wonen maar grootser leven, is het motto van de meeste bewoners. Narsingh gaat op bezoek bij de familie De Wit, die een rijtjeshuis midden in Almere heeft verruild voor een tiny house.

* Narsingh neemt een kijkje achter de schermen bij paragnost Ron Los. Ron was vroeger internationaal vrachtwagenchauffeur, totdat hij een burn-out kreeg. Met steun van het UWV deed hij de opleiding tot paragnost. Door middel van de telefoonlijn en het geven van workshops probeert hij nu mensen spiritueel op weg te helpen.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Iedereen verlicht

Aflevering

4

Seizoen

4

Premiere

2019

Zender

NPO 2

Omroep

NTR

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk