Opslaan

Jinek

NPO 1

NPO 1 

11 Juli 2018

 23:10 - 00:10

Iedere werkdag praat Eva Jinek met gasten uit de actualiteit en uit de wereld van sport en amusement. Scherp, actueel en direct over onderwerpen die met het gesprek van de dag te maken hebben. Live vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam.
Met in deze uitzending:

* Amerikadeskundige Charles Groenhuijsen over Trumps plannen met Europa
President Donald Trump is naar Europa gekomen met één boodschap: besteed meer geld aan defensie. Vandaag begon de tweedaagse NAVO-top in Brussel en Trump zette het meteen op scherp door flink uit te halen naar Duitsland. Overmorgen vliegt Trump naar Engeland, waar hij de Britse premier Theresa May zal ontmoeten. Maandag ontmoet hij de Russische president Vladimir Putin. Wat is de strategie van Trump met Europa? We bespreken het vanavond met Amerikadeskundige Charles Groenhuijsen.

* Lieven Scheire en Herman Pleij over het einde van het Belgische voetbalsprookje
Het Belgische voetbalsprookje is ten einde…. Het had zo mooi kunnen zijn, maar het is niet gelukt. Wat doet het met een land om zó ver te komen in een groot voetbaltoernooi? Aan tafel de Belgische comedian en presentator Lieven Scheire en historicus Herman Pleij.

*Pieter van Vollenhoven gaat op ontdekkingsreis door de Nederlandse natuur
Toevallig al bekend met de Amerikaanse hondsvis? Of de zandoorworm? Vanaf vrijdag kun je mee op ontdekkingsreis door onze eigen Nederlandse natuur. Als presentator van het nieuwe programma ‘Professors op Pad’ is prof. mr. Pieter van Vollenhoven je gids op reis door zes bijzondere natuurgebieden. Vanavond vertelt hij erover aan tafel bij Jinek.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Jinek

Aflevering

28

Premiere

2018

Zender

NPO 1

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i