Jinek

NPO 1

NPO 1 

11 Januari 2019

 23:05 - 00:10

Iedere werkdag praat Eva Jinek met gasten uit de actualiteit en uit de wereld van sport en amusement. Scherp, actueel en direct over onderwerpen die met het gesprek van de dag te maken hebben. Live vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam.
Met in deze uitzending:
* Ahmed Aboutaleb viert zijn 10-jarig jubileum als burgemeester van Rotterdam
Ahmed Aboutaleb is alweer tien jaar burgemeester van Rotterdam. Van het begin af aan viel hij op: hij was de eerste burgemeester met een migratieachtergrond van een grote Europese stad. Vanavond praat hij bij Jinek over het afgelopen decennium.

* Acteur Jim Deddes over zijn typetje Harco de Huilon-man, die een comeback maakt
Harco de 'Huilon-man' werd in 2016 vanuit het niets een online hit. Het filmpje werd meer dan 650.000 keer bekeken en De Volkskrant noemde het ‘een van de grappigste Nederlandse video’s van de afgelopen jaren’. Het bleef drie jaar stil, maar nu is het typetje terug in de nieuwe YouTube-serie Joardy Season met gortdroge absurdistische humor over alledaagse situaties. Acteur Jim Deddes die het typetje Harco speelt, schuift vanavond bij ons aan.

* Songfestival-coryfeeën Gerard Joling en Trijntje Oosterhuis blikken vooruit
Wie gaat er dit jaar naar het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv? Dat is de grote vraag. Normaal gesproken kunnen we ons er al maanden op verheugen, maar nu is het nog een groot raadsel. Trijntje Oosterhuis en Gerard Joling stonden beiden ooit op het grootste podium van Europa en delen vanavond hun verwachtingen voor dit jaar.

* Televisierecensent Angela de Jong reageert op de verwijten van Gordon
Ophef in medialand! Gisteren was Gordon te gast bij De Wereld Draait Door om te vertellen over zijn nieuwe avontuur bij SBS6. Naast zijn overstap, kwam televisierecensent Angela de Jong ook aan bod, die volgens Gordon een ‘’vervelende vrouw is geworden’’. Hij vindt dat de televisierecensenten de laatste twee jaar te veel op de persoon spelen. Vanavond is Angela te gast en reageert ze op de uitspraken van Gordon.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Jinek

Aflevering

9

Premiere

2019

Presentator

Eva Jinek

Zender

NPO 1

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu