Jinek

NPO 1

NPO 1 

13 Februari 2019

 23:05 - 00:00

Iedere werkdag praat Eva Jinek met gasten uit de actualiteit en uit de wereld van sport en amusement. Scherp, actueel en direct over onderwerpen die met het gesprek van de dag te maken hebben. Live vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam.
Met in deze uitzending:

* Susan Visser over haar rollen in ‘Verliefd op Cuba’ en het toneelstuk ‘Celia’
Als je aan Cuba denkt, denk je aan rum, sigaren, salsa en oldtimers. Het Caribische eiland is populairder dan ooit en een dankbare inspiratiebron voor films en toneelstukken. Zo speelt actrice Susan Visser in de film ‘Verliefd op Cuba’ én vertolkt ze de rol van een Cubaans icoon in het toneelstuk ‘Celia!’. Vanavond vertelt ze erover bij Jinek.

* Sybrand Buma en strafpleiter Gerard Spong in debat over advocaten en beroepseed
“Advocaten onder vuur” luidde de kop van de Telegraaf gisterochtend. De beroepsgroep ligt, sinds de Holleeder-tapes, onder een vergrootglas. Zowel het optreden van advocaat Stijn Franken als dat van Bénédicte Ficq wordt onderzocht door de deken. Maar voor CDA-leider Sybrand Buma is dat niet genoeg. Als advocaten hun beroepseed schenden, is wat hem betreft het OM aan zet en niet de orde van advocaten. Strafpleiter Gerard Spong is het hier pertinent mee oneens en neemt het op voor de advocatuur. Vanavond gaan de heren met elkaar in debat bij Jinek.

* Columnist Özcan Akyol schuift aan over zijn nieuwe rubriek ‘Brieven met Eus’
Columnist Özcan Akyol, ofwel 'Eus', is gefascineerd door de vele brieven die zijn krant dagelijks ontvangt van lezers. Wie zijn deze schrijvers? Welke kwesties maken deze mensen zo boos, blij of opgewonden dat ze de moeite nemen om een brief naar de krant te schrijven? Een blik op de brievenpagina, geeft je een kijkje op wat er leeft in Nederland. En daarom gaat Eus op pad om de brievenschrijvers te ontmoeten. Bij Jinek vertelt hij vanavond over de ontmoetingen en zijn nieuwe rubriek voor het AD ‘Brieven met Eus’.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Jinek

Aflevering

32

Premiere

2019

Presentator

Eva Jinek

Zender

NPO 1

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk