Kassa

NPO 1

NPO 1 

12 Januari 2019

 19:05 - 20:00

Met reportages, tests en oplossingen voor problemen van de consument.
Met in deze uitzending:
* Nog steeds plastic tasjes uitgegeven ondanks verbod
Per 1 januari 2016 geldt een verbod op de uitgifte van plastic tasjes. Klanten krijgen in de winkel geen gratis plastic tasje meer behalve bij een aantal uitzonderingen zoals bij het meegeven van onverpakte voedingswaren. Die regels worden echter niet altijd nageleefd.

* Gedupeerden Travelbird wachten maanden op hun geld
Reisorganisatie Travelbird ging begin november failliet. 50.000 reizigers werden de dupe, maar gelukkig was het bedrijf verbonden aan de SGR en kon iedereen toch nog op vakantie of ze kregen hun geld terug. Maar dat bleek helaas niet bij iedereen het geval.

* Van gas af blijkt dure onderneming
Nederland moet op termijn helemaal gasloos worden, maar dat blijkt een kostbare zaak. Want je moet betalen voor het afsluiten van het gas. Die prijzen verschillen per netbeheerder en kunnen oplopen tot bijna 600 euro.

Wie in een flat woont, is duur uit. Want de gasleiding kan dan niet worden verwijderd en de gasmeter wordt dan verzegeld. Dat verzegelen is tijdelijk en moet eens per jaar (soms twee jaar) opnieuw gebeuren. Dat betekent dat flatbewoners na 2,5 tot 5 jaar al duurder uit zijn dan mensen die in een gewoon huis wonen.

* Belbus
De band Zombie Waiste heeft een klacht over een oude bekende van 'De Belbus'. Zombie Waiste laat 300 cd’s drukken bij De CDperserij. Ze betalen extra voor een testpersing. De kwaliteit van die persing valt echter tegen. Als de band een nieuwe testpersing wil laten doen, zijn deze kosten ineens vier keer zo hoog.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Kassa

Aflevering

1

Premiere

2019

Presentator

Amber Kortzorg

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu